S 1. junijem v Izoli nadaljujejo kulinarično leto z drugo, že tradicionalno akcijo, Dnevi domačih pedočev. Po uspešno izpeljani aprilski akciji Dnevi špargljev se v Izoli kulinarična zgodba nadaljuje z že tradicionalnimi Dnevi domačih pedočev. Ti bodo tudi letos v okviru projekta “Kilometer nič” potekali prva dva tedna v juniju, s svojo bogato ponudbo jedi pripravljenih iz te vrste školjk se bo predstavilo kar 22 izolskih gostincev iz mesta in podeželja.
Od 1. pa vse do 16. junija vabljeni v izolske gostilne in restavracije, kjer vas bodo lokalni gostinci razvajali z domačimi pedoči ter drugimi jedmi pripravljenimi na osnovi školjk in drugih morskih dobrot. Morske okuse boste lahko spoznavali tudi v jeseni, ko vas med 14. in 29. septembrom vabimo na Dneve bakalaja, kulinarično zgodbo pa bomo zaključili z Dnevi kraljestva ribe, ki bodo potekali od 12. oktobra do 9. novembra.