Lipica v letu 2017 piše novo zgodbo o uspehu

Kobilarna Lipica je leto 2016 zaključila z odličnimi rezultati, ki presegajo splošno rast turističnega obiska v Sloveniji. 14-odstotna rast števila obiskovalcev in več kot 20-odstotna rast prihodkov iz naslova storitev v letu 2016 sta trden temelj za pozitiven trend rasti Kobilarne Lipica v letošnjem letu. Kobilarno Lipica je do konca leta 2016 obiskalo 88.561 obiskovalcev. To je kar 14 odstotkov več kot v predhodnem letu, rast števila obiskovalcev pa spremlja še večja, več kot 20-odstotna rast prihodkov iz naslova storitev. S takimi rezultati je Kobilarna Lipica presegla lansko splošno rast turističnega obiska v Sloveniji in postavila odličen temelj za nadaljnjo rast v letu 2017.

K povečanemu zanimanju za obisk Lipice je veliko prispevala prenova lipiškega posestva, ki je polepšala, uredila in v lanskem letu prvič za obiskovalce odprla prelepe zgodovinske drevorede ter obsežen del zelenega lipiškega posestva s čredo več kot 300 belih lipicancev. Skoraj šest milijonov evrov vredno prenovo sta financirala Evropski sklad za regionalni razvoj in Republika Slovenija iz državnega proračuna, pri čemer je imelo odločilno vlogo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS.

K odličnim rezultatom leta 2016 so veliko prispevale tudi intenzivne aktivnosti na področju trženja in prodaje produktov Kobilarna Lipica. Velika pokrita jahalnica v Lipici je po novem bogatejša za urejeno ogrevanje, ki je med prazniki omogočilo pester program dodatnih predstav in drugih dogodkov. Na novo urejeno ogrevanje velike prireditvene jahalnice je prvič prispevalo k dobremu počutju obiskovalcev že na Koncertu otroških zborov v torek, 20. decembra, predvsem pa na Gala koncertu muzikalov v petek, 30. decembra, in praznični predstavi na prvi dan novega leta.

Že decembra lani, še bolj pa v novem letu, bo Kobilarna Lipica aktivna tudi na področju gostinske in hotelske dejavnosti ter golfa. S tem namenom je ponovno pripojila dejavnost prej oddvojene družbe Lipica turizem d.o.o., ki se s tem ukinja. Tako je ponovno pod eno streho povezala konjerejsko, konjeniško, gostinsko in hotelsko dejavnost ter golf igrišče – z željo doseganja sinergij ter dviga kakovosti storitev in s tem zadovoljstva gostov.

Sorodni članki