Kronika: 25.10.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 148 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 1 tatvino, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 6 intervencij.

Koprski policisti so popoldan odredili pridržanje 64-letnemu moškemu. Najprej je doma žalil ženo in kričal nanjo, umiril se ni niti po prihodu policistov na kraj. Pod vplivom alkohola se je pričel tudi upirati, zato so zanj uporabili prisilna sredstva. Izdali so mu plačilni nalog.

Po 18. uri so dobili prijavo, da v Gračišču mečejo petarde in divjajo z mopedi po cesti proti Kubedu. Policisti so odšli na kraj, vendar kršiteljev niso izsledili. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 3. uri se je sprožil alarm na bencinskem servisu pri Šmarjah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so vlomili v objekt ter v notranjosti v bankomat, iz katerega so ukradli kasete z denarjem. Policisti so takoj postavili blokadne točke in pregledali širšo okolico, vendar za enkrat storilcev niso izsledili. Nadaljuje se s preiskavo.

Sorodni članki