Kronika: 21.10.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 172 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 384 klicev. Obravnavali so 55 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom, 8 tatvin in 1 drzno tatvino, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 14 intervencij.

 

18. 10.

V Kopru je nekdo ukradel električno kolo Coppi, vredno 800 evrov.

V Portoroškem hotelu je nekdo ukradel denar iz recepcije. Do receptorja sto prišle tri osebe. Eden je zaposlenega zamotil, drugi ukradel denar. Zadeva se preiskuje.

Zvečer je ženska občanka prijavila, da so se v Ankaranu vanjo zaganjali trije psi in agresivno lajali nanjo. Po ugotovljenem lastništvu psov bo uveden hitri postopek po ZZZiV ter napisano poročilo na UVVHVR.

Ob 21. uri je radar na Kastelcu izmeril hitrost vožnje 204 km/h. Policisti so izsledili 57-letnega državljana Italije in mu izrekli globo.

Pri Podgorju so ob 21.50 ustavili osebni avtomobil Hyundai Tucson poljske registracije, ki ga je vozil 33-letni državljan Ukrajine. Prevažal je 5 državljanov Turčije. Turki so podali prošnjo a mednarodno zaščito, vozniku sledi kazenska ovadba.

19. 10.

Na Dolinski v Kopru je nekdo z mopeda ukradel oba zadnja smerokaza ter registrsko tablico in poškodoval obe ključavnici.

Ob 14.25 je poklical očividec in prijavil, da v Piranu na pomolu moški pretepa žensko. Občani so že sami zadržali moškega, ženska pa je pobegnila. Policisti so na kraju identificirali nasilnega 28-letnika iz Ljubljane, ki pa je poškodovan ležal na tleh, močno pod vplivom alkohola. Pred tem naj bi večkrat padel in se poškodoval. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje nasilje v družini.

Popoldan, ob 17.13, so na recepciji hotela v Portorožu zadržali žensko, ki je pravkar ukradla torbico. Policisti so na kraju ugotovili identiteto 47-letnega Pirančana in 37-letne Koprčanke. Ker nista upoštevala ukazov, so jima odredili pridržanje. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta zmerjala in žalila zaposlene, zatem pa je ženska hotela turistki ukrasti odloženo torbico, kar pa je ena od zaposlenih opazila. Koprčanka jo je udarila s pestjo v obraz. Obema kršiteljema je bil izdan plačilni nalog, za Koprčanko pa bo podana tudi kazenska ovadba.

Ob 18.30 so na 113 prijeli klic, da v Šalari trije fantje potiskajo neregistriran skuter, ki bi lahko bil ukraden. Policisti so na kraju identificirali 14-letnika in obvestili starše. Ugotovljeno je bilo, da je skuter dejansko beležen kot ukraden. Nadaljuje se s preverjanjem.

Ob 22.37 so dobili prijavo, da je v Izoli otroka zbil skuterist. V 12-letnika na skiroju je trčil 14-letni fant na skuterju. 12-letnika so huje poškodovanega odpeljali v SB Izola (zlom noge), policisti pa zbirajo obvestila o dogajanju.

20. 10.

V Truškah je nekdo vlomil v hišo, v kateri pa ni bilo vrednejših predmetov.

Ob 11.46 so bili obveščeni, da gredo gasilci v Portorož, kjer so v enem od hotelov zaznali dim. Na kraju so opazili, da je nekdo na več mestih zažgal brisače, kar je sprožilo alarm. Gasilci so požar pogasili, policisti pa so zatem opravili ogled kraja. Preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Ponoči je nekdo vlomil v krajevni dom na Rakitovcu. Policisti zbirajo obvestila.

Ob 22.07 so prejeli obvestilo, da v Luciji na Garibaldijevi ulici gori osebni avtomobil v garaži, zagorela je tudi živa meja. Na kraju je občan povedal, da gori tudi smetnjak v bližini. Lastnica, ki je iz hiše slišala pok in opazila dim, je pohitela odmakniti vozilo iz garaže. Na vozilu je po prvih ocenah za 5000 evrov škode. Pri sosednji hiši je zagorela tudi lesena klop z blazino. Kriminalisti so opravili ogled kraja in zbirajo obvestila v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Sorodni članki