Po 15. novembru v Piranu nov režim za dostop do ulice IX. korpusa

Ta teden so svečano odprli prenovljeno ulico IX. korpusa v Piranu. V okviru prenove so pred vstopom na območje ulice, pri obzidju, vgradili potopne stebričke.

Prometna ureditev na prenovljenem delu se ne spreminja. Tako kot pred prenovo bo parkiranje na tem območju dovoljeno izključno imetnikom abonmajev – stalnim prebivalcem mesta Piran, pri čemer bodo zdaj lahko parkirali le tisti, ki so do tega upravičeni. Pred vgradnjo stebričkov je namreč prepogosto prihajalo do parkiranja vozil, ki niso imela dovoljenja.

Registrske številke vozil imetnikov abonmajev bomo avtomatsko vnesli v sistem za prepoznavo registrskih številk. Ob prihodu vozila se bodo potopni stebrički avtomatsko spustili, podobno kot je urejeno na zapornici pri vstopu v mesto Piran in na zunanjem parkirišču Fornače.

Posebno pozornost smo namenili tudi staršem otrok, ki obiskujejo vrtec Mornarček Piran. Tudi oni bodo imeli prost dostop mimo potopnih stebričkov. Osebna vozila staršev, ki so imetniki abonmajev za mesto Piran, bodo avtomatsko vključena v sistem za prepoznavo registrskih številk. Ostali starši, ki niso imetniki abonmajev, pa bodo morali registrske številke svojih vozil ter vozil oseb, ki imajo pravico za prevzem otroka, posredovati upravi vrtca. Te bomo nato vključili v sistem za prepoznavo.

Dostop mimo potopnih stebričkov bo omogočen tudi gostom sobodajalcev na območju Bolniške ulice, ulice IX. korpusa in Vrtne ulice. Tako kot v mestu Piran bodo imeli gostje ob prijavi in odjavi 30 minut brezplačnega vstopa na območje.

Za dostavo bodo potopni stebrički spuščeni vsak dan od 6.00 do 10.00, kar bo omogočilo dostop vsem pod enakimi pogoji. Dostop mimo potopnih stebričkov izven teh ur bo možen le imetnikom abonmajev.

Dostop na območje za potopnimi stebrički bo omogočen tudi službenim vozilom javnih izobraževalnih in drugih ustanov, lastnikom garaž in parkirišč na lastniških parkirnih mestih, intervencijskim vozilom (gasilci, policija, reševalci) ter taksistom.

Potopni stebrički bodo začeli delovati po 15. novembru 2024.

Sorodni članki