Rožnati oktober

V torek, 15. oktobra 2024, se je v Piranu odvijal dobrodelni dogodek Race for the Cure, ki so ga organizirali Združenje Europa Donna Slovenija, Občina Piran in Javno podjetje Okolje Piran. Dogodka so se udeležili tudi podžupan Christian Poletti ter zaposleni Občine Piran, ki so s svojo prisotnostjo podprli prizadevanja za ozaveščanje o zdravju žensk.
Race for the Cure je največji evropski športni dogodek za osveščanje o zdravju žensk, ki vsako leto pomaga lokalnim organizacijam pri zbiranju sredstev za ozaveščanje o raku dojk. V Sloveniji dogodek že peto leto zapored organizira Združenje Europa Donna Slovenija, spletna platforma za podporo dogodku pa bo aktivna vse do konca leta 2024.

Udeleženci dogodka so se podali na dobrodelno hojo, ki je potekala od Tartinijevega trga do Fornač in nazaj, s čimer so podprli prizadevanja za uresničevanje ciljev programa “Zdravih mest”. Med glavnimi cilji so spodbujanje zdravja in blagostanja vseh prebivalcev, zmanjševanje neenakosti na področju zdravja ter podpora občanom, ki se soočajo z diagnozo rak.

Ob zaključku dogodka so predstavnice Združenja Europa Donna, Občine Piran in Okolja Piran v parku pri Pomorskem muzeju »Sergej Mašera« Piran simbolično zasadile rožnato drevo, kot znak podpore in solidarnosti z ženskami, ki se soočajo z rakom dojk. V večernih urah pa je občinska palača zasijala v rožnatih barvah, kar je dodatno poudarilo pomen dogodka.
V sklopu dogodka so organizatorji zbirali donacije, vsa zbrana sredstva pa so bila namenjena Združenju Europa Donna Slovenija, ki skrbi za podporo bolnic z rakom.
Hvala vsem udeležencem in podpornikom, ki ste prispevali k uspešnosti dogodka in s svojo prisotnostjo pomagali širiti ozaveščenost ter podporo ženskam, ki se pogumno soočajo z boleznijo.

Sorodni članki