Kronika: 16.10.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 118 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino, zaradi kršitve javnega reda in miru so bile 4 intervencije.

Ob 9.52 so dobili prijavo, da je na počivališču Ravbarkomanda oškodovanki pravkar nekdo ukradel osebni avtomobil Kia Ceed, koprske registracije. Oškodovanka je ključe pustila v vozilu. Policisti so takoj prišli do opisa storilca. V iskanje so se vključile tako patrulje PU Koper kot tudi PU Ljubljana in nekaj minut zatem so vozilo ljubljanski policisti opazili pred Brezovico. Pričeli so ga zaustavljati, vendar je voznik pospešeno vozil naprej. Ob 10.10 uri so ga ljubljanski kolegi prijeli v Ljubljani. Identificirali so 41-letnega Postojnčana. V postopku so ugotovili, da je vozilo poškodovano, saj je voznik med begom podrsal varnostno ograjo na počivališču Ravbarkomanda. Vozilo je bilo vrnjeno oškodovanki, osumljenemu pa sledi kazenska ovadba.

Ob 10.30 so v Pobegih trčila tri vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 43-letni voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega avtomobila, katerega je odbilo še v vozilo pred njim. Povzročitelj se je v trčenju lažje poškodoval, izdali so mu plačilni nalog.

Ob 14.40 pa so v Izoli trčile tri kolesarke. 75-letnica je z električnim kolesom peljala po kolesarski stezi od Izole proti Kopru. Ker ni vozila po skrajni desni strani, je trčila v 61-letno voznico električnega kolesa. Obe sta padli, v tem pa je z električnim kolesom iz Izole pripeljala še 65-letna voznica električnega kolesa, ki zadela v eno od padlih koles in tudi sama padla. Vse tri so bile lažje poškodovane. 75-letni povzročiteljici so izdali plačilni nalog.

V Luciji so ustavili 19-letno voznico mopeda. Zaradi suma, da je vozilo predelano, so odredili izredni tehnični pregled.

Ob 17.40 je v Gažonu zagorel osebni avtomobil. Občani so sami pogasili požar (zagorelo je pri motorju), policisti pa izključili tujo krivdo.  

Ob 21.15 so policisti pri Kastelcu ustavljali osebni avtomobil BMW, ki na znake ni zaustavil, ampak je pospešeno peljal proti Italiji. Policisti so peljali za njim proti Dolini. Informacije so predali italijanskim kolegom, ki so voznika uspeli izslediti in zaustaviti. Identificirali so 34-letnega državljana Moldavije. V vozilu ni bilo potnikov, v bližini pa so našli več odvrženih nahrbtnikov. Preiskavo so prevzeli italijanski varnostni organi.

V Hrvatinih so ob 23.14 ustavili osebni avtomobil VW Touran, nemške registracije, ki ga je vozil 27-letni državljan Romunije. Prevažal je 4 državljane Turčije, ki nimajo dovoljenja za prebivanje v EU. Vsi postopki še potekajo.

Sorodni članki