Kronika: 26.09.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 112 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino in 2 drzni tatvini. Zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 5 intervenciji.

Dopoldan so v Izoli na Trgu Svetega Mavra obravnavali poskus drzne tatvine, ko je moški poskušal ženski iztrgati torbico, vendar jo je oškodovanka močno prijela in pričela kričati. Storilec je pobegnil.
Popoldan je na Gregorčičevi v Izoli moški napadel žensko, jo vrgel na tla ter ji ukradel torbico z denarjem in dokumenti. Ženska je lažje poškodovana.
Policisti in kriminalisti vse primere intenzivno preiskujejo in iščejo storilca kaznivih dejanj.

V Kopru je nekdo ukradel odklenjeno kolo, vredno 200 evrov.

Ob 1.40 so pri Dekanih ustavljali voznika motornega kolesa. Ker ni ustavljal, sta mu policista sledila, v Miših sta ga izgubila in ponovno izsledila ter ustavila. Ko je spet hotel speljali, je rahlo trčil v službeno vozilo. 35-letnik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,44 mg/l alkohola. Vozilo so mu zasegli, sledi več kazni zaradi kršitve določil ZPrCP (vožnja pod vplivom alkohola, neupoštevanje prometne signalizacije, ni zaustavil na znake za zaustavljanje, nepravilna smer in stran vožnje), zaradi kršitve določil ZMV-1 (vozilo ni registrirano, po poteku registracije registrskih tablic ni vrnil na UE), zaradi kršitve določila ZJRM-1 (ni upošteval odrejenega ukaza policista) in zaradi kršitve določila ZOZP (vozilo ni obvezno zavarovano). Skupna kazen je preko 3.500 evrov.

Sorodni članki