Kronika: 25.09.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 152 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 2 tatvini ter 2 drzni tatvini in 2 ropa. Zaradi kršitve javnega reda in miru sta bili 2 intervenciji.

Dopoldan se je 67-letna domačinka v Izoli vračala iz trgovine proti domu, ko je mimo nje na Bazoviški ulici pritekel mlajši moški, jo udaril in ji strgal nakupovalno trobo, v kateri je imela tudi denarnico. Denarnico je ukradel in pobegnil. Policisti intenzivno iščejo storilca kaznivega dejanja ropa.

V Luciji je nekdo vlomil v lokal in ukradel nekaj gotovine.

Popoldan so v Cepkih ustavili 18-letnega voznika motorja Gilerra Runer 50, ki so mu izmerili previsoko hitrost. Vozilo so mu zasegli in odredili izredni tehnični pregled.
V Luciji so zasegli moped 13-letniku in prav tako odredili izredni tehnični pregled.

V Kopru je nekdo vlomil v hišo in ukradel nakit.

Ob 16.30 so policisti v Cereju ustavili osebni avtomobil Ford Galaxy, nemške registracije, ki ga je vozil 39-letni državljan Romunije. Prevažal je 4 državljane Sirije, ki so zapustili Azilni dom. Postopki še potekajo.

Popoldan, ob 16.40, je v Izoli na Kopališki ulici za 62-letno prijaviteljico pritekel neznani moški, jo podrl na tla in ji poskušal iztrgati nahrbtnik. To mu ni uspelo, ker je sosed pregnal storilca. Policisti preiskujejo kaznivo dejanje poskus drzne tatvine.

Ob 16.47 pa je za 52-letno žensko na Trgu padlih v Izoli pritekel moški, ji segel v torbico in ukradel denarnico, zatem pa pobegnil. Denarnico je kasneje našla, vendar brez gotovine. Policisti preiskujejo drzno tatvino.

Zvečer so na Kozini ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,98 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 1.24 so na Policiji bili obveščeni o ropu v Portorožu. Po prvih podatkih so lastnika hiše med spanjem napadli trije zamaskirani moški. Nasilno so jima ukradli zlatnino in gotovino ter ju poškodovali (lažje poškodbe). Kriminalisti in policisti so takoj postavili blokadne točke in pričeli z intenzivno preiskavo dogajanja.

Sorodni članki