Kronika: 18.07.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 146 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 4 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 5 tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 7 intervencij.

V Seči so vlomili v dve stanovanji iste hiše. Ukradli so gotovino.

Ob 11.26 smo bili obveščeni, da se je pri Loparju v oljčniku prevrnil traktor. 80-letni voznik je uspel priti izpod vozila, vendar s hujšimi poškodbami. Zdravstveno osebje ga je oskrbelo na kraju, na poti v bolnišnico je umrl. Odrejena je bila sanitarna obdukcija.

Popoldan so v Luciji 20-letniku zasegli moped. Na tehničnem pregledu so ugotovili, da dosega hitrost 80 km/h. Sledi obdolžilni predlog in plačilni nalog, ker ni uporabljal čelade. Med postopkom je voznik postal agresiven, kljub ukazom se ni umiril in je hotel zapustiti postopek. Zanj so uporabili prisilna sredstva, ko se je umiril, so ga izpustili. Takrat je ponovno pričel groziti in se nekontrolirano vesti, na kraj je bil poklican zdravnik, ki je odredil hospitalizacijo.

V Kopru, pri tržnici, je nekdo ukradel električni skiro, vreden 400 evrov.

Ob 18.33 so nas obvestili iz RECO, da sta v Kopru, na enem od parkirišč pred trgovskim centrom, zaprta v vozilu dva otroka. Na kraj so prišli gasilci. Ker otroka nista mogla odpreti avta, so gasilci razbili šipo in ju spravili iz vozila. Izmerjena temperatura v vozilu je bila 50 stopinj. Otroka (stara 8 in 12 leta) so s povišano telesno temperaturo odpeljali na pregled v SB Izola. Policisti so ugotovili, da sta ju v vozilu pustila starejša brata (stara 23 let), ki sta šla v trgovino. Obveščeni so bili starši. Zbirajo se informacije v povezavi s sumom storitve kaznivega dejanja Zanemarjenje mladoletne osebe in surovo ravnanje (po I. odstavku 192. člena Kazenskega zakonika (KZ-1)), saj je bilo v zaprtem vozilu ogroženo življenje obeh otrok.

Zvečer so zasegli:
– v Kopru moped 14-letniku, odrejen je bil izredni tehnični pregled;
– v Izoli moped 44-letnici, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja;
– v Kopru motorno kolo 18-letniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja, vozilo pa nima registrske tablice, tehničnega pregleda in zavarovanja;
– v Izoli motorno kolo 19-letniku, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja in brez zaščitne čelade;
– v Izoli moped 20-letniku, zaradi suma, da je vozilo predelano, odrejen je bil izredni tehnični pregled.

Ob 3. uri je v Portorožu občan v mimo vožnji opazil dve osebi, ki sta vlomili v lokal. Oba sta s kraja zbežala, pred tem sta ukradla menjalni denar. Po izsleditvi bo zanju podana kazenska ovadba.

Ponoči je nekdo vlomil v poslovni objekt na Vojkovem nabrežju v Kopru. Premetal je prostor, po prvih podatkih pa ni nič odnesel.

Sorodni članki