Kronika: 11.06.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 175 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma, 4 tatvine in po 1 kaznivo dejanje nasilja v družini in lahke telesne poškodbe. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 7 primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 16 nezakonitih prehodov državne meje niso obravnavali.

Preko noči je neznanec vlomil v enega od gostinskih lokalov v Luciji, kjer je pregledal notranjost in izvršil tatvino blagajniškega minimuma. Skupna materialna škoda znaša 491 evrov, sledi kazenska ovadba.

Na parkirišču v Ankaranu je neznanec pristopil do tam parkiranega osebnega avtomobila, kjer je iz nosilca za kolesa, nameščenega na zadnjem delu vozila, izvršil tatvino dveh električnih koles znamke ORBEA Gaen, enega črne in drugega modre barve. Nemškega lastnika je s tem oškodoval za 5.600 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 12.35 smo prejeli klic voznika avtobusa, ki je prijavil, da ga je na eni od avtobusnih postaj v Kopru z osebni avtomobilom pravkar zaparkiral voznik osebnega avtomobila in mu s tem onemogoča nadaljnjo vožnjo, nakar ga je voznik avtobusa opozoril. Voznik osebnega avtomobila je nato pristopil do avtobusa in vozniku izrekel nekaj žaljivk, se nato vrnil v svoje vozilo in odpeljal. Po izsleditvi voznika osebnega avtomobila sledi zoper njega hitri postopek zaradi kršitve javnega reda in cestno prometnih predpisov.

Ob 13.37 smo bili obveščeni o padcu kolesarke na Fornačah. Policisti so ugotovili, da je 62-letna nemška kolesarka med vožnjo s komolcem oplazila zapornico in padla, pri čemer je bila lažje telesno poškodovana.

Na parkirišču v Šalari je neznani storilec iz tam parkiranega osebnega avtomobila ukradel obe registrski tablici KP GK-137. Sledi kazenska ovadbaS strani urgence v SB Izola smo bili obveščeni, da imajo v oskrbi 57-letno litvansko kolesarko, ki je bila udeležena v prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je slednja vozila kolo po Ankaranu, kjer je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila ravnotežje in padla. Pri padcu se je hudo telesno poškodovala.

Ob 17.47 smo bili obveščeni o družinskem prepiru na območju Izole. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo v enem od stanovanj do prepira med partnerjema, nakar je 29-letni moški po stanovanju pričel razmetavati in razbijati inventar, pri tem pa tudi udaril svojega očeta in mu zadal lažje telesne poškodbe. Njegova partnerka je z otrokom pobegnila iz stanovanja.  Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe in nasilje v družini, 29-letniku pa so izrekli ukrep prepoved približevanja.

Ob 18.19 smo obravnavali prometno nesrečo v Olmu, v kateri sta bila udeležena 14-letni voznik mopeda in 31-letna voznica osebnega avtomobila. Slednja se pri zavijanju na makadamsko parkirišče ni prepričala ali lahko to varno stori in je s prednjim delom vozila trčila v bok mopeda. Voznik mopeda je bil pri padcu lažje telesno poškodovan. Povzročiteljici so policisti zaradi nepravilnega premika izdali plačilni nalog.

Postojnski policisti so 39-letnemu moškemu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje in ročno zvit cigaret – joint. Sledi hitri postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V Kopru je 94-letna ženska kričala na svojo sosedo in proti njej vrgla ponev. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Pred eno od trgovin v Kopru je 20-letna ženska napadla 30-letno žensko ter jo pri tem žalila, prijela za roke in vrat ter iz nje strgala ruto. Policisti so zaradi kršitve javnega reda zoper 20-letnico uvedli hitri postopek.

Sorodni članki